Lente op Erica

Lente op Erica.

Volgens mij zijn zij allemaal volstrekt geschift aan het worden met hun kantoortuinbakken en hun met kamerplanten volgeplempte vensterbanken. Ze kosten alleen maar geld en ze staan hun in de weg, wat moeten ze er in de godsnaam mee. Het is allemaal terug te voeren op hun verzorgingsdrift, maar met natuur liefhebberij heeft het niks te maken. Van elke miljard euro die in dit land wordt uitgegeven aan landbouwproducten wordt 250 miljoen gespendeerd aan het verbouwen van planten die absoluut niet te vreten zijn! Zij geven aan tulpen meer geld uit dan aan uien. Vroeger waren ze planteneters, nu zijn ze plantenkijkers geworden; zij zijn veranderd van herbivoren in herbiscopen. Het is een bespottelijke toestand: zij komen de supermarkt uit met 1,75 euro aan peentjes, 3 euro aan aardappelen en 19 euro aan rozen. En wat doen die anjers en rozen voor de kost? Langzaam doodgaan. Niettemin menen zij daar de patiënten in het Scheperziekenhuis mee te moeten opfleuren. Kennelijk kikkeren de patiënten er reuze van op dat die planten nog eerder dood zijn dan zijzelf. De echte sadisten onder hun kopen natuurlijk planten in potten, die er een veel langere doodstrijd op na houden. In hun kantoortuinbakken ligt voor ongeveer 1000 hectare natuurgebied aan ficussen en yuca`s aan het infuus te verpieteren. Buitenlanders kijken hun ogen uit op de volstrekt krankzinnige hoeveelheid kamerplanten voor hun ramen. Als je hier in Nederland vanuit een flatgebouw op tien-hoog zelfmoord wilt plegen, dan moet je eerst een uur ploeteren om alle sanseveria`s opzij te schuiven! In feite komt het hier op neer: planten horen niet bij hun in huis. Nederlandse planten zijn dan ook wijs: je hoeft het Klein Hoefblad maar een paar dagen op je vensterbank te zetten, of het is hooi. Dus importeren zij de krankzinnige vegetaties uit de woestijn of het tropisch regenwoud, die het achter het raam ietsje langer uithouden. Tuinieren moet ook ten strengste worden ontraden. Mensen die daar echt verstand van hebben, die hebben er een hekel aan. Wat is toch in godsnaam de lol van al dat geploeter in zo`n tuin? In de herfst is het een sterfhuis, in de winter is het een kerkhof. Hebben zij dan niks beter te doen dan zinloze arbeid in hun tuinen te verrichten? Waarom tuinieren zij? Een tuin is een zootje bloemetjes. En wat is een bloemetje? Een bloemetje, en dat weet iedereen donders goed, dat is een geslachtsorgaan op een steeltje. Een tuin is niks meer dan een zee van geslachtsorganen. Nou heb je domme bloemen en slimme bloemen: de domme geven hun zaad gewoon aan de wind mee, en dat zet dus niet veel zoden aan de dijk; daar is Onan een scherpschutter bij. De slimme nemen een bemiddelaar in de arm, bijen of hommels, die zich laten betalen met nectar. Bijen brengen tegen betaling de bloemen in uw tuin aan hun gerief. Wat zich in de tuin afspeelt is je reinste prostitutie! Voor veel mensen start de lente op 20 of 21 maart. Het is voor mij de eerste zang van de Tjiftjaf die mij de lente doet laten beginnen, veel leuker.

Geschreven door H. Beukers.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *